Esemény utáni tabletta

Kérdés:  A barátnőmmel aktus közben baleset történt, ekkor a ciklusának 14. napján tartott. Azonnal indultunk a nőgyógyászatra, ahol felírtak neki Escapelle nevű esemény utáni tablettát. A gyógyszertárak zárva tartása miatt csak következő nap, kb. 13 óra múlva tudta beszedni a tablettát. Rá 5 napra vérzése volt, előtte meg erősen fájt a hasa így mindketten arra jutottunk, hogy a tabletta kifejtette a hatását.
Ellenben bennem nagy szorongás van, mert a tabletta az ovulációt gátolja, ami neki már megtörténhetett, mivel a 14. napon történt a dolog.
Internetes fórumokon olvastam, hogy ez esetben kisebb az esélye az Escapelle hatásának. Mennyire lehet megbízhatónak tartani ezeket az információkat, illetve mire számíthatunk - esélyes, hogy teherbe esik?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  Az alkalmi tabletta hatásfoka, sajnos csak 70%-os, barátnője időben, 72 órán belül vette be.
DE: nem értem, az ijedezés helyett miért nem szed barátnője rendes tablettát? Szeretik az izgalmakat? A gumi teljesen elavult, miért kockáztatnak?
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-18 06:58:34
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop