Fogamzásgátló tabletta kihagyása

Kérdés:  23 éves vagyok, a Deciora fogamzásgátló tablettát szedem 2014 októbere óta. A problémám, hogy elfelejtettem bevenni múlt hét szombaton és vasárnap a 13. és 14. szemet. Azonban hétfőn megjött, így nem folytattam a tabletta szedését.
Mi a teendő ilyenkor? Mikor kezdjem el szedni ismét a tablettát? Milyen következményei lehetnek a tabletta kihagyásának? Mikor fejti ki hatását a gyógyszer? Meddig javasolt a tabletta mellett más, kiegészítő védekezés?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ha már abbahagyta, a legokosabb, hogy tartsa meg a 7 napos szünetet, és egy új csomaggal folytassa a szedést. A védelem így folyamatos marad.
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, és a hasmenés sem zavarja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szereti jobban.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-31 18:56:16
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop