Uszodaszemölccsel császár?

Kérdés:  Fel evig kezeltem magam Condilomaval, a nemiszerven Condyline ecsetelovel. Ezek a tuneteim elmultak, nem sokkal ra munkasszallon laktunk a parommal, ahol ujjabb szemolcsok jelentkeztek a nemi szervemen, ill. a combomon. Most pedig a comb toveben, amiket a Condyline ecsetelo nem visz le.
Voltam vele nogyogyasznal, borgyogyasznal szakertoi velemenyen, ahol azt allapitottak meg, hogy ez mar uszodaszemolcs, de a szakertoi velemeny szerint szulhetek termeszetes uton.
En viszont ragaszkodnek a csaszarhoz, mert azt olvastam, a gyermekek fogekonyak ezekre a szemolcsokre. A vedonom szerint is tanacsosabb lenne a csaszar.
Crohn beteg vagyok 12 eves korom ota, tehat 8 eve (a Crohnom tunetmentes, 2012-ben mutottek fistulara, ill. eltavolitottak egyes belszakaszokat.
Ön mit tanacsol? Termeszetes szules vagy csaszar?

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  A védőnő nem szülész szakember, érettségi után egy 3 éves tanulmányt folytat csak és kész.
A szemölcsöket lézerrel, fagyasztással könnyen el lehet távolítani. Ezeket miért nem csinálták?
A kiújulás sokszor hüvelygyulladásnak ("folyás") köszönhető. Ezt kell tenyésztés és kenetkivizsgálás után meggyógyítani, és a szemölcs nem fog kiújulni.
Ami a császárt illeti, az egy műtét, míg a hüvelyi szülés egy normál életjelenség. Sokkal veszélytelenebb, egyszerűbb.
Azon kívül: Önnél a hasműtét miatt lehet, hogy a belek között kiterjedt összenövések vannak, amik nagyon megnehezíthetik a műtétet, jelentős bélsérülés kockázattal járhatnak. Ha az én hozzátartozómról lenne szó, én csak végső esetre tartogatnám a császárt.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és az élet csodáiról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-03-31 18:56:16
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop