Rosszkor kezdtem

Kérdés:  Most kezdtem el szedni a Milligest nevű fogamzásgátlót, azt hittem, hogy megjött, ezért elkezdtem szedni, azonban csak köztivérzésem volt. Azóta 4 szemet bevettem, de félek, hogy rendesen meg fog-e jönni 21 nap után a menstruációm?
Azért is kezdtem el szedni a gyógyszert, mert nagyon rendszertelen volt, kimaradt 2 hónapot a menzeszem és mikor megjött, volt, hogy 2 hétig tartott.
Abbahagyjam és várjam meg a rendes menstruációm, vagy szedjem be már ezt a levelet? Ha abbahagyom, és a menstruáció 2-3. napján kezdem el szedni, az probléma? Azért, mert biztos akarok lenni benne, hogy menstruálok vagy csak köztivérzés!
Előre is köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  Most már folytassa a szedést, szedje be az egész dobozzal, tartson 7 nap szünetet, és kezdjen el újabb dobozt. Így szépen be fog állni a ciklusa,é s mellesleg kiválóan védve is lesz. Ezt tegye!
Esetleg ebben a hónapban még gumizzanak, de a következőnél már felesleges, a védelem tökéletes lesz. A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van!
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, s a hasmenés se zavarja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-31 18:56:17
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop