Fogamzásgátlás

Kérdés:  28 éves, kétgyermekes anyuka vagyok. Első gyermekem 2012-ben született. 2013-ban fogamzásgátló gyógyszert szerettem volna felíratni. A nőgyógyász elküldött vérvételre és a Protein S aktivitás alacsony volt, ezért ismét elküldtek vérvételre és megint alacsony volt, ezért nem írtak fel gyógyszert.
A következő terhességemig (2014. november) óvszerrel, ill. megszakítással védekeztünk. Most is így védekezünk. A doktornő, aki a császármetszést végezte felírta nekem az Azalia nevű fogamzásgátló gyógyszert az alacsony protein s-re hivatkozva.
Szedhetem ezt a gyógyszert? A betegtájékoztató azt írja, aki trombózisra hajlamos, nem szedheti! A doktornő viszont azt mondta, nyugodtan szedhetem.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Nekem több alvadásgondokkal küzdő betegem van, (sőt esetleg már volt trombózisuk).
Alvadás szakember tanácsára én a fogamzásgátló injekciót adom nekik több mint 20 éve. Még soha sem volt gond. Önnek is ezt a védekezést javaslom. Az Azalea is jó megoldás, de nekem ez a bevált szerem. Ami a betegtájékoztatót illeti, az orvosokban bízzon!
Ne higgye el, amit a gyógyszergyár a magyaroknak ír!
Itthon a gyógyszerek használati útmutatójában még a levegővétel is fel van tüntetve, mint kockázati tényező. Más kérdés, hogy a magyar hatóságok miért engednek ennyi "ki nem próbált, veszélyes gyógyszert” forgalomba hozni. Kicsit tennék a dolgukat, rögtön eltűnnének ezek a szövegek, amiknek semmi alapjuk sincs. (Hatalmas profit kell a gyógyszergyártónak, de felelősség nélkül.)
Bővebben olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-05-06 06:31:29
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés