Fogamzásgátló, menstruáció

Kérdés:  10 éve szedek fogamzásgátló tablettát. 8 évig a Lyndinettét szedtem, ezt követően javasolt az orvosom egy másikat, mert ugyanazt tartalmazza az új is, mint a régi, csak az új olcsóbb.
Attól az újtól kissé feszült voltam, ezért kaptam egy harmadikfélét, eközben orvost váltottam, mert már huzamosabb ideje (3 éve) folyamatosan hónapról-hónapra mindig lassacskán később jött meg és egyre kevesebb menstruációm (éveken keresztül kedden délután jött meg, és ez pár év alatt eltolódott annyira, hogy pénteken jött meg és tartott fél napig egy lágy vérzés).
Ezzel a panaszommal elmentem az új orvoshoz, aki javasolt egy még újabb gyógyszert, melynek magasabb a hormontartalma, hogy majd ettől sokkal több menstruációm lesz.
Mindez ellenére most ott tartok - 2 levél bevétele után -, hogy az előző menzeszem tartott fél napot, a legutóbbi teljesen kimaradt.
A gyógyszert ugyanúgy elkezdtem szedni 2 napja, mintha menstruáltam volta, 3 napja menstruációs görcsökkel küzdök és ma lett valamilyen vérzésem.
Ez most újabban mi lehet Ön szerint?
Válaszát köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ön súlyos tévedésben van! Gyógyszerszedés alatt NINCS MENSTURIÁCIÓ!
A tabletta abbahagyása (=a hormon megvonása a méhnyálkahártyától) megvonásos vérzést okoz. Ez nem igazi havibaj, hanem egy teljesen felesleges műtermék, a hölgyek bolondítására. Ha összeveszik a barátjával és 10 nap után hagyja abba, akkor 10 nap után jelentkezik, változó, hány napra.
Az USA és Kanada hölgyei injekcióval védekeznek, ami mellett eleve nincs vérzés.
Ha nagyon akar vérezni, még magasabb hormontartalmú gyógyszert kell szednie. De hiányzik ez? Az orvostudomány szerint teljesen felesleges. Védekezéshez a kis hormontartalmú is tökéletes!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-05-06 06:31:33
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés