Fogamzásgátló abbahagyása

Kérdés:  Március 7-én hagytam abba a fogamzásgátló szedését, amit 2 évig szedtem. Sajnos az után kezdtem el szedni, miután megtörtént egy terhesség elvetetésem. A tabletta abbahagyása után volt megvonásos vérzés majd március 31-én volt az első menstruációm. Viszont április 5-én volt egy aktus a párommal, nem tudott elélvezni, de az óvszer kiszakadt.
Április 9-én reggel elkezdett fájni a derekam, majd később a méhem is szúrt. Ez az érzés több napig tartott. Mára annyit változott, hogy néha beszúr bal oldalt a méhem és hasogat a derekam.
Ezek a tünetek mitől lehetnek? Hormonális változás vagy terhesség? Az lehet, hogy azért érzem bal oldalt a szúrást, mert régen ott volt a terhességem?
Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Csacskaságot csinált! A tabletták veszélytelenül szedhetők akár 15 évig folyamatosan. Ha nem akart babát, hiba volt a tabletta abbahagyása.
Számtalan nő szed tablettát "feleslegesen", bő vérzés, PCOS, endometriózis, ciklusbeállítás, görcsök megelőzése stb. miatt. A tabletta sok esetben jobb a rosszul működő petefészeknél és az általa biztosított egyenletes hormonszint nagyon sok női panaszt megold.
Ha a kimaradás eléri a 14 napot, menjen el vizsgálatra (biztos, hogy nem terhes), kérje a vérzés meghozatalát, és ha megjön, folytassa a szedést.
Csak akkor hagyja abba, ha babát szeretne, és akkor véglegesen rendezik a hormonzavarát.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-05-06 19:02:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés