Felfázás gomba miatt

Kérdés:  Már egy bő hónapja küszködöm felfázással. Március elején jelentkeztek a tipikus tünetek, 5 percenkénti fájdalmas és véres vizelet formájában.
Urológián egy gyors vizeletvizsgálat után megállapították a fertőzést, Cifránt kaptam. Elmúlni tűnt a dolog, de egy héttel később újra előjött. Ekkor Monuralt kaptam. Ezen a héten ismét előjött, most Cifloxint szedek, bár ez alkalommal nem volt kórokozó kimutatható a vizeletemből. Urológus azzal küldött el, hogy lehet gomba, menjek nőgyógyászatra.
Megelőztem őt, mivel két felfázás között éves rákszűrés miatt nőgyógyászaton voltam, ahol gombás fertőzést állapítottak meg, valamint mint minden évben, most is elküldtek laborvizsgálatra. Ennek eredménye is teljesen negatív volt, minden adat határértéken belül volt (ezért is lepődtem meg, hogy hétfőn mégis jelentkezett a felfázás).
Tényleg lehetséges, hogy a gombás fertőzés okozza? Erre már 6 napja Klion kúpot és Nizoral krémet kaptam - utóbbit párom is.
Ennyi idő után, lehet, hogy még nem igazán érzem ezek hatását, mert a felfázásom jelenleg ugyan javult, de a korábbi tapasztalatimmal ellentétben nem múlt el teljesen. Sőt, a kisajkaim két vécézés között is gyakran fájnak (tompa égő, szúró érzés).
Korábban is éreztem már ezt néha szeretkezés után. Ráadásul a felfázás is mindig szeretkezés után jött elő. Ezzel lehet összefüggés? Ha igen, végképp kezdek kétségbe esni, mert erről nem szeretnék lemondani.
Kérem, adjon tanácsot, mit kellene most (vagy a fentieken kívül még) tennem?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed

Válasz:  Nos, az esetek 99%-ában a nők húgyúti fertőzése a hüvelyfertőzés következménye.
Tenyésztést és kenetvizsgálatot (+vírus vizsgálatot) kell végezni, és annak eredménye szerint kell mindkettejüket kezelni. Ez megtörtént?
A gyógyulást is ugyanígy kell ellenőrizni.
Szerintem Önnél a fertőzés továbbra is fennáll.
Segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-05-26 21:13:42
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop