HPV és fogamzásgátlás

Kérdés:  3 hete voltam szűrésen, HPV p3 lett az eredményem. Kaptam Isoprosine-t, immunerősítőket, hátha 3 hónap múlva már javulás lesz az eredmény. Viszont semmiféle tanácsot nem kaptam azzal kapcsolatban, hogy hogyan védekezzünk tovább, vagy, hogy mik a babavárás esélyei.
Jövő évre terveztük a babázást, de most ezt sem tudom, mik az esélyeim. Sokat olvastam a neten erről, de egyik ezt mondja, másik azt. Másfél éve szedem a Lindynette tablettát, szedése előtt volt az utolsó szűrésem, ami akkor még negatív volt. Csak egy partnerem van/volt, a férjem (évek óta).
A gyógyszer szedése óta szárazabb vagyok és a baba miatt is terveztük, hogy visszatérünk az óvszeres verzióra, most meg már a HPV miatt is kell, de most, hogy itt van ez a fertőzés, lehetséges egyáltalán, hogy elhagyjam a gyógyszert? Vagy szigorúan tilos?
Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel!

| hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed

Válasz:  Ez így nem korrekt! Ha jól értem, csak a citológiai gyanú miatt kezdtek HPV ellenes kezelést? Vírustipizálás nem történt? A citológia csak gyanút jelent!
Szerintem folytassa a szedést, de sürgősen csináljanak vírusvizsgálatot is, meg tenyésztést és kenetvizsgálatot is a baktériumok és gombák kimutatására, mert a P3-at valószínű azok okozzák és nem a HPV.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról és a P3-ról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyakori nőgyógyászati problémák rovatban olvashatók.

2015-05-26 21:13:42
| hüvelyfolyás