Bakteriális hüvelyfertőzés

Kérdés:  Többször voltam már a problémámmal nőgyógyásznál, de sajnos eddig senki nem járt sikerrel. Mondhatom azt, hogy szinte 2 éve folyamatosan kellemetlen érzést érzek, ami menstruáció után felerősödik és a kisajkak belseje nagyon piros is lesz és ég. A hüvelybemenetnél is hasító érzés jelentkezik és fehéres színű sűrű folyásom van.
Szexuális együttlét teljesen ki van zárva már egy ideje a párommal, mivel már mikor kicsit is behatolt üvölteni tudtam volna a fájdalomtól és már akkor is kellemetlen érzés, ha csak a kezével ér hozzám. Biciklizés után is fura érzést tapasztalok, sőt sokszor fáj is.
Novemberben azt mondták, hogy hüvelygomba. Kaptam is rá gyógyszert, amit 2 hónapig szedtem, de nem használt semmit.
Jelenleg Németországban vagyok, voltam itt is doktornál egy hónapja, ő akkor már mikroszkóp alatt vizsgálta ezt a folyást, azt mondta, valamilyen baktérium. Kaptam rá gyógyszert, de miután beszedtem, újra visszajöttek a tünetek, csak addig volt enyhébb a tünet még volt a gyógyszerből.
Most viszont már valami más is jelentkezett, ami eddig nem volt. A kisajkak felső részénél ahol már a csiklóhoz kapcsolódnak menstruáció közben kialakult egy pattanásszerű képződmény, ami elég nagy gömb volt és piros is, érintésre nagyon fájt és ha esetleg úgy léptem, mozdultam, akkor is.
Kamillateával kezeltem és 2 nap után enyhült. Most 2 napja múlt el a menstruációm és most ismét fáj és kezd visszajönni. Kontrollvizsgálaton is voltam. Ugyanazt a gyógyszert kaptam, mint azelőtt és még hozzá kúpot is, ami 5 db-os volt. Használata alatt a folyás színe megváltozott szürkés-pirosra, majd barnára, és mialatt tartott a kúp vérzésem is volt, igaz, csak pár csepp. A tünetek ugyanúgy megvoltak a fura érzés, hasító fájdalom és egyik nap a kisajkak is beduzzadtak.
A következő vizsgálatot júliusra határozták meg, de most, hogy mind a kétféle gyógyszer elfogyott, amit írt, ugyanúgy barna folyásom van és kellemetlen érzés odalent.
Olvastam egy cikket "Érzékeny nemi szerv-kellemetlen tünetek, ritka betegség" címmel és az első problémámra találtam benne válaszokat, amiket eddig egyik nőgyógyász sem vetett fel. Ebben a vulvodynia betegségről volt szó. A gomba megállapításánál meg sem vizsgáltak, csak az általam elmondott tünetek után jutottak arra a következtetésre.
Mit javasolna, hogyan lehetne ezeket kezelni, mert már nagyon elkeserítő a helyzet és már nem tudom hova forduljak!
Válaszát köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed

Válasz:  Ismételten kellene tenyésztést és vírusvizsgálatokat végezni az ok kiderítésére. Emellett be kell tartani néhány szabályt.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-05-28 20:14:59
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop