Esemény utáni tabletta - Van okom aggódni?

Kérdés:  Szerdán sajnálatos baleset történt az óvszerrel. Kiszakadt, mi ezt már csak az aktus után vettük észre. Teljes pánikhangulatban rohantunk a legközelebbi nőgyógyászhoz, aki írt is fel nekem 72 órás esemény utáni tablettát.
Tisztán elmondta a lehetséges következményeket, mellékhatásokat. A baj után 2 órával már bennem volt a tabletta. Én (és a barátom is) ettől függetlenül nagyon félünk.
Nálam a folytonos fáradtságon kívül más mellékhatás nem jelentkezett. Ezért is tartunk kicsit. Most van péntek, körülbelül pont 3 napja bevettem. Van miért aggódnunk, vagy nagy a valószínűsége annak, hogy megúszom a nagyon nem kívánt terhességet? Esetleg baj, ha azok a tünetek nem jelentkeznek nálam, amit a doktornő elmondott?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed

Válasz:  Nem valószínű, hogy terhes lenne. DE: miért nem szed rendes tablettát? Az alkalmi tablettában óriási mennyiségű hormon van, és ráadásul 70%-os hatásfokú. Miért kockáztatja a gyakran meddőséget okozó abortuszt? Nem fél, hogy nem lesz babája? Miért a barátra bízza a védekezést, neki semmi baja sem lesz!
Javaslom, mielőbb írasson rendes tablettát.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-06-29 10:09:38
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés