Megvonásos vérzés kimaradása

Kérdés:  Symicia fogamzásgátlót szedek (2014. november óta), Lindynettéről tértem át erre a tablettára.
2015 márciusában nem jelentkezett a megvonásos vérzés csak május végén jött csak meg (tehát két hónap maradt ki), most júniusban megint nem jelentkezett a vérzésem.
Minden alkalommal voltam orvosnál, megvizsgált csinált ultrahangot és azt mondta, hogy nincs gond, ha megjön a menstruációm, kezdjem el szedni a tablettát, viszont kicsit aggódom, ez így rendben van, hogy most már hónapok óta nem jön meg a 7 napos szünetben, hanem sokkal később és akkor kezdem el szedni a tablettát? Nem kellene inkább váltani? 28 éves vagyok, két gyermekem van.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed

Válasz:  A tabletta abbahagyása (=a hormon megvonása a méhnyálkahártyától) megvonásos vérzést okoz. (Nem mindig, mint az Ön esete is mutatja.) Ez nem igazi havibaj, hanem egy teljesen felesleges műtermék, a hölgyek bolondítására. Ha összeveszik a barátjával és 10 nap után hagyja abba, akkor 10 nap után jelentkezik, változó, hány napra.
Ez nem jelent terhességet, vagy a védőhatás hiányát. Ismétlem: orvosilag teljesen felesleges.
A USA és Kanada hölgyei injekcióval védekeznek, ami mellett eleve nincs vérzés.
Ha nagyon akar vérezni, magasabb hormontartalmú gyógyszert kell szednie. De hiányzik ez? Az orvostudomány szerint teljesen felesleges...
Magyarázatért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni……
Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-06-29 10:09:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop