Endometriózis vagy esetleg valami más?

Kérdés:  22 éves párkapcsolatban élő nő vagyok. Több mint egy éve volt abortuszom, párommal megvártuk a hivatalos műtét utáni egy hónapot kontrollon is mindent rendben láttak, utána való 2 hónappal a házasélet fájt, sűrű alhasi görcsök jelentkeztek, gyakori vizelet-visszatartási probléma.
Visszamentem nőgyógyászatra, a doktor elküldött vizeletmintára, de felfázásra negatív eredmény lett és kaptam tőzegáfonya kivonatot.
December óta megváltozott a menstruációm. Decemberben 1 nap volt, januárban a vártnál megjött 5 nappal hamarabb, februárban is, márciusban késett 2 napot azóta 1-2 nap változással, de e hónapban nagyon rosszul érzem magam, vérzés előtt görcsöltem, de egész álló nap, hányinger kísérte, szédülés, medence- illetve hátgerincfájdalom.
További napokban állandó hányinger, fáradtság és fejfájás, most a bal oldalon lent a petefészeknél lüktető enyhe érzés van. Vérzés minimális egész menzesz alatt.
Több mint egy hónapja voltam rákszűrésen, akkor P2 lett és zavaró mennyiségű lobsejt, lobellenes kezelést javasolnak. Sajnos az asszisztens adta ki a papírt, doktorhoz 2 hónap múlva kapnék időpontot, hogy mit javasol mivel kezeljem.
Így most nagyon ezzel a panaszommal sem tudnék elmenni, gondoltam megkérdezem Önt, hátha tud nekem segíteni, mit javasolna számomra? Vizelési panaszaim enyhültek, házasélet még tompán fáj.
Köszönöm megtisztelő figyelmét!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed

Válasz:  Panaszainak több magyarázata is lehet, kivizsgálás szükséges. Hormonzavara biztos van, de szerintem fertőzés miatt (= lobsejtek) tenyésztést és kenetvizsgálatot is kellene végezni.
Privát orvoshoz kellene mennie, ne várjon 2 hónapot!
DE: nem értem, miért nem szed tablettát, miért kockáztatja a meddőséget okozó abortuszt? Miért a fiú védekezik, nem őt fogják kaparni! A tabletták veszélytelenül szedhetők akár 15 évig folyamatosan. Számtalan nő szed tablettát "feleslegesen" bő vérzés, PCOS, endometriózis, ciklusbeállítás, görcsök megelőzése stb. miatt.
A tabletta sok esetben jobb a rosszul működő petefészeknél, és az általa biztosított egyenletes hormonszint nagyon sok női panaszt megold.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól, a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról, valamint a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2015-07-17 22:26:04
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop