Menstruációs zavar

Kérdés:  22 éves vagyok. 9 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát. Az első menstruációmtól kezdve mindig nagyon erős görcseim voltak, volt, hogy felállni nem tudtam, annyira fájt mindenem.
Mielőtt elkezdtem szedni a fogamzásgátlót pár hónapig állandóan alvadt vérdarabokkal szenvedtem, ugyanis a betétben nem volt semmi, de mikor elmentem a mosdóba, akkor szinte ömlött belőlem a vér, de főként hatalmas, nagy, sötét, alvadt vérdarabok.
Majd időpontot kértem a nőgyógyászhoz, aki erre annyit mondott, hogy a fogamzásgátló változtathat ezen, így kiírattam, mivel már előtte is gondolkoztam a szedésén.
Viszont a gyógyszer szedésével sem múltak el az alvadt vérdarabok, sőt a görcsökön nem segített.
Az utóbbi pár hónapban viszont azt tapasztalom, minden egyes menstruáció alkalmával, olyan furán fáj a hasam. Szúró, nyilalló fájást érzek a hasam aljában. Ráadásul első nap alig van valami, második naptól egészen a 4. napig meg annyira sok van, hogy többször átáztam úgy, hogy betét és normál méretű tampon is volt bent.
Ráadásul évek óta használok tampont. De mostanában a felhelyezése is fájdalmassá vált.
A vizsgálatok sem mutattak ki semmilyen elváltozást. Ön szerint mitől van ez?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed

Válasz:  Meg kellene nézni, alacsony hormontartalmú gyógyszert szed-e? (Azok mellett kevés a vérzés. Esetleg más tablettára kellene átváltani.
Tudja, hogy az injekció mellett nincs ez a kellemetlen (és teljesen felesleges) művérzés? Nem kellene arra váltani?
Ami a hüvelyfájdalmat illeti, azt gyulladás okozza, mielőbb tenyésztést és kenetvizsgálatot kellene végezni.
A hasi fájdalom béleredetű is lehet. Ezt csak vizsgálat dönti el.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról, a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-07-30 20:06:51
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


A nők gyenge pontja

Az elmúlt években megnőtt a hüvelyi fertőzések és a nemibetegségek száma. A viszkető, égő érzés formájában jelentkező problémáért nem minden esetben az uszoda, a szauna vagy a partner okolható. És a baj többnyire természetesen elkerülhető...


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Web Design & Development Prowebshop