Fogamzásgátlás - Mit tegyek?

Kérdés:  41 éves vagyok, a nőgyógyászom azt mondta, hogy hagyjam abba a Femoden fogamzásgátló szedését, mert attól van a magas vérnyomás, ami 150-180 között ingadozik gyógyszer szedése mellett is (Perindopril 5 mg).
A koleszterinem is attól magas, ami most már 8 és folyamatosan emelkedik. Szívritmuszavarokat is az okozza. A nőgyógyász a spirált mondta, hogy használjak (Mirena), de én tartok tőle, mert így is 90 kg vagyok és hízást okoz.
Arról nem is beszélve, hogy mikor szültem - 17 éve - akkor próbálkoztunk spirállal (többel is), de nem fogadta vissza a szervezetem.
Megmondom őszintén, én már nem szeretnék hormonokat szedni - 23 éven keresztül szedtem. Párommal már gondolkoztunk az elkötésen is. Ön mit tanácsol?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(októberi)   InforMed

Válasz:  Panaszait nem a tabletta okozza, de az igaz, hogy 40 felett az etenil-ösztradiol tartalom miatt tilos a tabletta, csak az injekció adható, az akár 50 éves korig.
Az elkötés sem rossz ötlet, az is biztonságos.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-11-04 19:52:26
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés