Külső fájdalom közösülés után

Kérdés:  24 éves vagyok, Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedek (már 5 éve) és tartós párkapcsolatban vagyok. Szexuális közösülést követően 24 órán belül előfordul, hogy a kis szeméremajkam elkezd fájni, pontosabban a bőr nagyon érzékennyé válik. Külsőleg semmilyen jele nincs panaszomnak. Bőrpír, berepedés, hólyag nem keletkezik, nem látható. A hüvelyi folyásom is normális szokott lenni. Viszketést nem tapasztalok és nem érzek folyamatos égető érzést nemi szervemen.
A fenti panaszommal korábban már fordultam nőgyógyászhoz. Egy úgy nevezett Flucinar N kenőcsöt írt fel nekem mely egyből segített panaszom enyhítésében, illetve 24 órán belül teljesen elmulasztotta a fájdalmat.
Azóta is ezt a kenőcsöt használom, amikor időnként előjön panaszom. Csak közösülés után szokott előfordulni, spontán sosem. Közösülés után sem mindig fordul elő, csak időnként jelentkezik. Ha nem használnám ezt a kenőcsöt, akkor még napokig sajogna a kis szeméremajkamon, illetve környékén a bőr.
Úgy érzem, fontos megemlítenem, hogy néha használunk síkosítót, de ha nem, akkor is gondoskodunk arról, hogy közösülés során ne száradjak ki, illetve megfelelően nedves legyen a hüvelybemenet. Ezért nem gondolom, hogy szárazság okozza ezt a fajta irritációt.
Véleménye szerint, érdemes utána járni és komolyabban kivizsgáltatni a fent leírt panaszomat? Tanácstalan vagyok, hogy a fentit fertőzés okozhatja, vagy csupán személyes érzékenység okozza a fájdalmat?
Tanácsát, véleményét előre köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  24 évesen síkosítót használ? Kicsit szokatlan. Ebben a korban ez még nem szokott kelleni.
Javaslom, menjen el vizsgálatra! Tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni, de a vírusokat sem ártana ellenőrizni. Gyulladás lehet a fájdalom oka.
Lehet, hogy méhszájseb is kialakult, egy rákszűrés sem ártana. Mindkettejüket kezelni kell!
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-11-18 21:52:50
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop