Szövettani eredmény

Kérdés:  3 héttel ezelőtt az orvosom üres petezsákot állapított meg a 8. héten, így műszeres befejezést végzett. Ma kaptam meg a szövettani eredményemet, de csak 1 hét múlva tudok hozzá menni, ezért abban kérném a segítségét, hogy értékeltje ki a leletemet.
"A vizsgált metszetben véres háttérben apróra szakadozott, apró szövetfragentumok láthatóak:
- secretiós jellegű mirigytöredékek stroma nélkül
- stromadarabkák, melyekben a stromasejtek duzzadtak, deciduális jellegűek
- kis decidua darabok
- fibroticus szövetek érátmetszetekkel
- apró, cervicalis jellegű mirigyfragmentumok
- kis, fibroticus cervix nyh. darabka
- simaizom darabkákat tartalmazó szövetrészletek
- egyetlen, nagy nagyítású látótérben 4 db magzatboholy átmetszet látható, mellette trophoblast sejtek csoportjai figyelhetők meg.
Hcg szint kontroll javasolt."
A terhesség előtt Clostilbegyt tablettát kellett szednem 3x2-t, mert nem volt peteérésem, félidőben az orvos az ultrahangon nem látott petesejteket ezért azt mondta meddő vagyok, Norcolut tablettát írt fel, amit én be is szedtem, rá 3 napjára nem jött meg, ezért tesztet csináltam, ami pozitív lett, ezután már semmilyen gyógyszert nem szedtem csak terhes vitamint.
A leletből lehet tudni, hogy miért ment el a babám? A 4 db magzatboholy négy babát jelent? A Norcolutnak van bármi köze a vetélésemhez Ön szerint?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  Nem, Önnél méhen kívüli terhesség lehetőségét kellene kizárni. (Azért kell egy laborvizsgálat.) Az remélhetőleg negatív lesz. Utána nyugodtan vállaljon babát!
A második baba (és a többiek) biztos egészségesek lesznek! 3 hónapot elég, ha vár, utána próbálkozhatnak. Ne keseredjen el!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-12-02 08:08:50
| terhesség, szülés, várandósság
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop