Mi lehet a bajom?

Kérdés:  Lassan egy éve HPV-vel diagnosztizáltak, ami P3-as lett, az eredményem NA+. 4-5 orvosnál is megfordultam már, de egyiket sem találtam igazán segítőkésznek. Egyik orvosnál mégis leragadtam. De még mindig tele vagyok kérdéssel. Az orvosom folyton azzal ijesztget, hogy ha az eredményem legközelebb is P3-as lesz, akkor műteni fognak. A félelem azóta is bennem van, mert azóta tolódik a végleges kivizsgálásom. A nyáron isoprinosine immunerősítőt szedtem és a napokban kellene visszamennem a kivizsgálásra.
A másik problémám kb. 1-1,5 hónapja kezdődött, először csak kívül éreztem, hogy viszketek, elkezdtem kezelni Canesten krémmel, de mindig éreztem, hogy valami folyik belülről is, ami miatt nem múlik el a külső viszketés. Mikor párommal szeretkeztünk belül is éreztem ezt az égő, viszkető fájdalmat. Mire odáig jutottam, hogy veszek valamilyen kúpot, pont megjött a menzeszem és miután elmúlt, Silver Q kúpot kezdtem el szedni, ezt 7 napig szedtem, amikor tapasztaltam, hogy még mindig nem múlt el a gombás fertőzésem.
Rá egy napra (múlthét pénteken) vettem 3 db-os Canesten kúpot, amit még akkor el is kezdtem szedni. Az első kúp utáni nap (szombaton) kezdett fura lenni a dolog, pisilésnél fura fájdalmat éreztem, ami másnapra (vasárnap) még rosszabb lett, már pisilés után kicsit véreztem is.
Kipróbáltam a teafaolajos ülőfürdőt, meg sós vízbe is áztattam magam. A mai nap mikor reggel felkeltem jelentős javulást éreztem, ami ma délutánra egyik pillanatról a másikra sokkal rosszabb lett, mint előtte, már rendesen véreset pisilek és visszatértek a fájdalmaim is (pisilés közben, alhasi fájdalmak).
Sajnos orvoshoz nem tudok elmenni, csak egy hét múlva. A HPV eredményem mennyire mondható súlyosnak? Van köze a mostani bajomnak esetleg a HPV-hez? Ennyi idő alatt sokat súlyosbodhat a fertőzés, vagy ez azért hosszabb folyamat? Mit javasolna addig, mivel javíthatnék a helyzeten?
Előre is köszönöm a válaszát! (21)

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  A HPV lehet, hogy meggyógyult, ismételni kellene a vizsgálatot. A hüvelygyulladás vaktában való kezelésével nagy bajt csinálhat, azt sürgősen hagyja abba, bízza orvosra!
Kenet és tenyésztés-vizsgálatot kell végezni, csak azzal képzelhető el eredményes kezelés.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-12-09 20:28:55
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop