Lehetek terhes?

Kérdés:  23 éves vagyok, 2 éve szedem a Gestomix fogamzásgátlót, de a 3. héten az utolsó szemet elfelejtettem bevenni. Betegtájékoztatóban volt, hogy tartok 7 nap szünetet és kezdem a következő levéllel. Tehát így a 8. napon elkezdtem. Párommal együtt voltunk szombaton, jobbnak láttam, ha még óvszerrel is védekezünk, de sajnos az kiszakadt.
Még aznap este elmentem ügyeleti nőgyógyászatra, aki azt mondta, hogy védett voltam. És hogy szerinte már azt túlgondoltam, hogy pluszba védekezzünk.
De attól nem nyugodtam meg. Ön mit gondol?
Válaszát nagyon köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  Azt, hogy az ügyeletesnek igaza van!
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, s a hasmenés se zavarja. Az alkalmi tablettát és a rendest tilos egyszerre szedni!
A fogamzásgátló injekciónak az az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, s a hasmenés se zavarja.
Bővebb infóért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-12-09 20:28:55
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés