Terhesség Antirubella IGM

Kérdés:  Szeptember 5-en volt utoljara menstruaciom, mivel azota 12 het 5 nap terhes vagyok. A nagyobbik gyerek Priorix rozsahimlo oltast kapott szeptember 17-en (tehat kb. fogantatas elott par nappal). Semmi problemank nem volt, most 11 hetesen elmentem TORCH szuresre, ahol a negativ <0,9 pozitiv 1,1 es nekem ott az Antirubella IGM 0,916, tehat koztes ertek.
Ra 8 napra megismeteltem es 1,05 volt, tehat meg mindig koztes ertek, de nott. Olvastam, hogy terhesseg alatt lehet alpozitiv Antirubella IGM, pl. citomegalovirusnal, kanyaro, mononukleozis es egyeb herpeszvirusos fertozes alatt.
Mivel tobb mint 2 honap biztosan eltelt a lanyom oltasa ota, az Antirubella IGM mar regebben kellett volna, pozitivizalodjon, ugye?
Tunetmentes vagyok minden fent emlitett betegseghez, tobbek kozott a TORCH-bol a citomegalovirus es herpesvirus IGG pozitiv, sztem 31 evesen a mononukleozis is targytalan.
On szerint mi lehet az okozo? Jovo heten lesz ujabb laborbol ujabb eredmeny, addig is varom tanacsat.
Valaszat elore koszonom!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(decemberi)   InforMed

Válasz:  Javaslom, menjen el genetikushoz, ebben ő a szakértő. Ezek határértékek, amik nem utalnak fertőzésre, és szerintem a babáját nem fenyegetik. Ön nem fertőződött.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-12-15 20:15:14
| terhesség, szülés, várandósság
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop