Endometriózis

Kérdés:  Már elég régóta húzódó betegséggel állok szemben, ami lehetséges, hogy az endometriózis lesz. Műtétem még nem volt, de már olyan tüneteim is vannak, mint a bélvérzés, fájdalmas szexuális együttlét, fájdalmas görcsök és egyéb bélrendszerrel kapcsolatos problémák.
Több orvosnál is jártam, olyannál is, aki azt mondta, hogy semmit nem lát az ultrahangon.
Más javasolta először a Jaydess spirált, hátha segít, ami már 1,5 éve fent van, kicsit talán segített, csillapodott a fájdalom, de mégis, ahogy telik az idő, időről-időre érzem, hogy romlik az állapotom. Vérzésem szinte mindennapos, barnás-pirosas.
Elmentem egy másik orvoshoz, akinek megemlítettem, hogy spirálom van, Visanne szedését javasolta, amit szedek már lassan 2 hónapja. Talán egy kicsit ez is segített az elején, de mint a spirálnál, úgy érzem, hogy csak romlik az idő előrehaladtával már így is.
És nem tudom, hogy jó-e ez, hogy spirálom van, és ilyen gyógyszert szedek? Most olyan újabb tünet jelentkezett, mintha szúrna a spirál, sokszor fájdalmat érzek a méhemnél, eléggé fáj. Most még inkább jelentkezik a barnás vérzés.
Megnehezíti a dolgom, hogy külföldön élek. Mit tanácsol? Műtétem még nem volt, gyermekem még nincs.
Köszönöm a válaszát!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Laparoszkópiát kellene végezni, a tisztánlátáshoz. Külföldön is megcsinálják….
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2016-02-12 22:05:15
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop