Menstruáció előtti égő fájdalom, folyás

Kérdés:  16 éves lány vagyok, a barátommal 1 éve élünk szexuális életet, védekezünk, ő volt az első partnerem.
Fél éve beleestem egy gombás fertőzésbe, de voltam nőgyógyásznál, kaptam gyógyszert, elmúltak a panaszok, a barátom is volt orvosnál.
Azonban 1-2 hónapja a menstruációm előtt pár nappal darabos folyásom van és együttlét közben égő érzést érzek, viszont a menzesz elmúltával minden normális kb. 3 hétig.
Mi lehet ez?

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Visszatért a hüvelyfertőzés! Tenyésztést és kenetvizsgálatot (esetleg vírusvizsgálatot is) kellene végezni, és annak eredménye alapján kellene mindkettejüket ugyanazzal kezelni.
Bővebb infóért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat. Mielőbb menjen orvoshoz!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2016-02-22 23:20:11
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


A nők gyenge pontja

Az elmúlt években megnőtt a hüvelyi fertőzések és a nemibetegségek száma. A viszkető, égő érzés formájában jelentkező problémáért nem minden esetben az uszoda, a szauna vagy a partner okolható. És a baj többnyire természetesen elkerülhető...


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Web Design & Development Prowebshop