Védettség fogamzásgátló szedése alatt

Kérdés:  Gestomix fogamzásgátló tablettát írtak fel nekem, amit január 30-án kellett volna elkezdenem a menstruációmmal egyidejűleg. Tudni kell, hogy gyakran kimarad nekem, ami most is így lett, ezért 2 nappal később (február 1-én) elkezdtem szedni. Már az 1. tabletta után éreztem a testemben a változásokat, illetve a mellem is teltebb lett.
A 14. tabletta beszedése után volt az aktus, legelején óvszer nélkül védekeztünk, aztán vele. (Tudom, hogy nem nyújt biztonságot, ha utána kimostam magam, de fontosnak érzem ezt is leírni.)
Így védett lehetek, hogy nem jött meg, de elkezdtem szedni? Illetve miért ragaszkodnak az orvosok ahhoz, hogy a menstruációval egy időben kezdjem el szedni?
Előre is köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  Az időben menstruáló nő biztosan nem terhes, ezért kell első nap kezdeni a szedést. Akinek rendszertelen a vérzése, annak is meg kell várni az első napot. (Vagy: az orvos gyógyszerrel meghozza.)
Most már mindegy, folytassa a szedést, tartsa meg a szünetet, szedje a következő csomagot, de nem árt, ha elmegy szünet után egy vizsgálatra.
Bővebb magyarázatért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-02-22 23:20:11
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés