Terhesség?

Kérdés:  Furcsa kerdes lesz, mindenki azt mondja, lehetetlen a terhesseg. Januar 2-an voltam egyutt a baratommal, vedekeztunk is ovszerrel. Januar 18-an pontosan, mikor kellett, megjott rendesen, igy nem is aggódtam.
Februarban ket nap kesessel szintem megjott (15-e helyett 17-en). Ugye ez volt a feltetelezheto 8. het, innentol kezdve minden heten csinaltam 2-3 tesztet, mindegyik negativ lett.
10. heten voltam orvosnal is, de csak hasi ultrahangot csinalt (nem tudtam, hogy telt holyaggal kell menni), azt mondta, hogy a terhesseg kizarhato.
Meg ma is csinaltam tesztet (17. het) ami szintén negativ lett. Az aktus ota most jott meg negyedszer, de ketsegbe estem, mert a szokasos ot nap helyett csak haromig tartott (január 2-a ota nem volt szexualis együttlet).

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ma nőket hüvelyi ultrahanggal vizsgálunk. Hason át - csak ha 3 hónapnál idősebb terhesek. A válaszhoz vizsgálat kellene, mert több lehetőség is van.
Nem valószínű, hogy terhes lenne. De miért nem szed rendes tablettát? Miért kockáztatja a gyakran meddőséget okozó abortuszt? Nem fél, hogy nem lesz babája? Miért a barátra bízza a védekezést, neki semmi baja sem lesz! Csak Ön kockáztat, Önnek kell védekeznie!
Javaslom, mielőbb írasson rendes tablettát!
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-05-24 00:34:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop