Terhes lehet, vagy csak túlizgulom?

Kérdés:  Lefeküdtem egy lánnyal december 2-án megszakításos módszerrel. A lánynak november 17-én volt utoljára menzesze, majd december 15-én, és 17-én is csináltunk terhességi tesztet, de nem reggeli vizeletből - mindkettő negatív lett. Majd január 5-én is csináltunk egyet és január 6-án egy X-epil és egy Gabriel tesztet is, de ezeket sem reggeli vizeletből és mindegyik negatív lett.
A lány elment nőgyógyászhoz, mert rendszertelen a ciklusa. Általában 1-2 hetet is csúszik neki és volt rá példa, hogy ki is maradt (maximum 2-szer). Majd január 11-én elment nőgyógyászhoz, ahol elmondta, hogy a decemberi kimaradt neki, majd kért tőle vizeletet, de az is napközbeni volt és csinált ő is egy tesztet és elvileg neki is negatív lett.
(A lány eredetileg HPV szűrésre ment, most ezen kívül talán próbálta kitapintani.) Január 12-én megjött a lánynak a menzesze. Ugyanolyan mennyiségű és színű és görcsölni is szokott mellé. Februárban ismét egy hét késéssel, de 20-án megjött neki és március 23-án pedig ismét.
A hasa nem nő és kezdetben volt hasfájás, hányinger bár az a decemberi vizsgaidőszak miatt is lehetett.
Ön szerint lehet, hogy terhes? Vagy csak túlizgulom a dolgokat? Nagyon izgulós vagyok és hajlandó vagyok mindenben csak a kivételeket nézni, meg a neten is mindent lehet olvasni. Remélem, tud segíteni, mert már hónapok óta ezen görcsölök.
Tisztelettel és köszönettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Szerintem nem terhes a barátnője.
De, miért nem védekezik tablettával? Beszélje rá! A közös örömöt így tönkreteszi a nem kívánt terhességtől való rettegés.
Barátnője miért nem halad a korral?
Olvassák el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeresnek, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-05-24 01:29:11
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop