Petefészek-gyulladás

Kérdés:  22 éves nő vagyok. 4 éve szedek fogamzásgátló gyógyszert, melyet most hagytam abba bizonyos okok miatt (stressz, hasmenés, hányás).
Fél éve a páromnak piros pöttyök jelentek meg a fitymáján, és fájt neki a vizelés ezért nemigyógyászhoz fordultunk. Vettek mindkettőnktől mintát, minden baktériumra negatív lettem, csak a hüvelyváladékomban sok fehérvérsejt található. A páromnak Klebsiella baktérim jött ki eredményül. Ezért elküldtek hüvelyi ultrahangra, ahol a bal ovárium echoszegényebb és jelzett hypervascularizációt mutat, továbbá a hólyag helyenként megvastagodott.
Ezzel visszamentem a nemigyógyászhoz, aki rengeteg antibiotikumot írt fel, de akkor voltam megfázva, amire szintén antibiotikumot szedtem, ezért úgy gondoltam, még egy nőgyógyász véleményét is kikérném az esettel kapcsolatban.
Kétszer vettek tőlem citológiát, ami P2-es lett és gyulladást vagy baktériumot, gombát nem mutatott ki. Hatalmas méhszájsebem van és hüvelyi folyásom, ami sárgás színű és nyálkás, azonban zavaró szaga nincs.
Mivel ez már gyermekkorom óta megvan, engem nem is zavar. A nőgyógyász felírt azért egy kevert kúpot baktériumra és gombára.
Visszamentem ellenőrzésre, de nem javult semmit, a doktor szerint a méhnyakam gyulladt, mert vérzett a mintavétel alatt. Mivel megint vett mintát és az megint mindenre negatív lett elmentem egy másik orvoshoz. Ő ugyanúgy megvizsgált és nála nem véreztem és azt mondta, ez az ultrahangeredmény nem mérvadó, a hüvelyváladékban a fehérvérsejt sem nagy probléma. Szerinte a méhszáj váladékozik és teljesen egészséges vagyok. Adott Betadine hüvelykúpot (a méhszájsebre) és Lactofeelt ajánlott.
Néha vannak kisebb alhasi fájdalmaim, de inkább mindig puffadás és nem gondoltam, hogy ez olyan nagy gond lenne, de lelkileg ez az egész procedúra megviselt, hogy mi van, ha mégis, és akkor lehet, be kellett volna szednem az antibiotikumokat.
Két éve volt kismedencei gyulladásom és sokszor hólyaghurutom ezek Cifránnal kezelve lettek és elmúltak. De lázzal és véres vizelettel járt.
A páromnak még mindig nem változott a probléma, pedig nem érintkezünk egymással, hámlást tapasztal. Azonban mióta nem érintkezünk, nincs gombás fertőzésem, ami régen sokszor előfordult.
Ön szerint újra felkeressek egy másik nőgyógyászt, vagy ez a hüvelyi ultrahangeredmény és a hüvelyváladékban a fehérvérsejt elhanyagolható és nem mérvadó? Voltam vérvizsgálaton, hatalmas eltérés nem mutatkozott. A CRP szintem 5 helyett 5,85 volt.
Előre is nagyon köszönöm válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(májusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos a hüvelyfertőzés komoly dolog, mindkettejüket kezelni kell.
Az Önnél talált méhszájseb elrákosodhat, azzal sürgősen tenni kell valamit! (Addig, amíg P2 van.) Mi lesz, ha babát akar majd?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2016-06-09 20:26:21
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop