Fertőzés után terhesség

Kérdés:  23 éves lány vagyok. Május 6-án este hirtelen rám törő hasmenésem volt. Szinte jel nélkül kezdődött, egy kis puffadásom volt előtte. Attól az estétől kezdve 6 napig folyamatosan ment a hasam, első reggel ügyeleten voltam, estére pedig kórházba kerültem, infúziót kaptam.
A hasmenés kezdetekor a 4. szem fogamzásgátló tablettát szedtem be, nálam összesen 28 tabletta van, ebből 4 db placebó, Reziát szedek. A hasmenés miatt sokszor voltam vérvételen, mivel magas fertőzésem volt, ami lázzal is járt. A fogamzásgátlót szedtem, de mellé kaptam antibiotikumot (Nirmix), ami mint utólag kiderült, csökkenti a fogamzásgátló hatását.
Akkor ezzel nem foglalkoztam, sem azzal, hogy a hasmenés miatt sem szívódik fel a gyógyszer. Előtte voltunk együtt a párommal és a betegségem 3. napján is, valamint múlt hét pénteken és szombaton. Múlt hét pénteken barnáztam minimálisan és szombaton rózsaszínes váladékot találtam a vécépapíron reggel pisiléskor. Akkor kezdtem utána olvasni, hogy mitől is lehet.
Ma reggel pici, bordó cseppek voltak pisilés után, de azzal meg is szűnt. Előtte voltunk együtt a párommal, így gondolom ez okozhatta, de szombat óta kiveszi orgazmuskor, bár én félek, már késő bánat.
Apró alhasi szurkálás, érzékenység észlelhető. Holnap tesztelek, de nem tudom, nem korai még? Orvost is keresek a héten, mivel nemrég költöztem ide, még nincs nőgyógyászom. Körülbelül 2 éve szedek gyógyszert, ám a hasmenés az első három napban olyan súlyos volt, hogy nem hiszem, hogy fel tudott szívódni.
Ön szerint terhes lettem? A gyógyszerem azt írja, ha az első sor tablettánál van ilyen gond, forduljunk orvoshoz, pótolni nem tudtam, hiszen ötpercenként mentem a vécére.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(májusi)   InforMed

Válasz:  Szerintem nincs baba. A tabletta a szünetben is véd, egy kis hasmenés nem függeszti fel a hatást. Ilyen gyorsan nem áll vissza a peteérés.
Ettől függetlenül jó ötlet a teszt.
Bővebb infóért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-06-09 20:26:21
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop