Lehet, hogy terhes vagyok?

Kérdés:  Elég bizonytalan helyzetben vagyok, múlt héten, szombaton vártam a menstruációmat, de sajnos nem úgy jelentkezett, amely számomra megszokott. Helyette már előtte 2 nappal erős, tompa szúró alhasi fájdalmam volt, csak jobb oldalon, a kismedence környékén, és barnázással társult. Pénteken felkerestem az ügyeleti ellátást, ahol az orvos idézem "lát valami pöttyöt, de nem mondja, hogy terhes vagyok, mivel van egy minimális vérzés, és le fog válni a megvastagodott méhnyálkahártya".
Azonban nem így lett, helyette még 2 napig kísért barnázás, és alhasi szúrás. Természetesen a hét vége elteltével azonnal felkerestem orvosomat (addigra elmúlt minden panaszom), aki közölte, hogy most még nem tud semmit sem kimutatni, és beutalt jövő hétre ultrahangvizsgálatra. Persze elvégeztem azóta 2 db terhességi tesztet is, mind a kettő negatív lett.
Ön szerint, benne lehet a terhesség? Vagy esetleg valamilyen hormonális problémám lehet?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Nem valószínű, hogy terhes lenne. De, miért nem szed tablettát? Miért kockáztatja a gyakran meddőséget okozó abortuszt? Nem fél, hogy nem lesz babája? Miért a barátra bízza a védekezést, neki semmi baja sem lesz! Ön kockáztat, Önnek kell védekeznie!
Javaslom, mielőbb írasson tablettát!
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-08-24 23:25:59
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop