Fogamzásgátló melletti és utáni vérzészavar

Kérdés:  30 éves vagyok,és 8 hónapja szedek Yasminelle fogamzásgátlót.Az első 4 hónap erős mellfájdalommal telt,de úgy tűnt hozzászoktam a gyógyszerhez.A 6.-ik hónapban pontos szedés mellett,és egyéb befolyásoló gyógyszer szedése nélkül,4 nappal a 7 napos szünet előtt vérezni kezdtem.Orvosom tanácsára végigszedtem már az adott havi adagot,azt mondta előfordulhat ilyen.A következő ciklus rendben volt. Most a 8.-ik hónapnál szintén 4 szem gyógyszerem volt mikor pecsételni kezdtem.Hozzáteszem a hónapban 5 napos antibiotikumot szedtem,illetve elocom krémet is használnom kellett. Eldöntöttem abbahagyom a gyógyszert, az utolsó szemet így már be sem vettem, a vérzés elmúlt, viszont ma, mikor elvileg újra szednem kellene a gyógyszert, mert letelt a 7 napos szünet, újra vérezni kezdtem.
Ön szerint mi lehet az oka? Okozhatja a gyógyszer elhagyása vagy más betegség állhat inkább a háttérben?
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nagy hibát követne el, ha abbahagyná a tablettát. Folytassa mindenképp, viszont felmerül a gyógyszerváltás lehetősége. A vérzést azzal könnyen szabályossá lehet tenni. Szerintem ezt az utat válassza. A nők 99 százalékának gond nélkül jó a tabletta, de előfordulnak olyan esetek, mint az Öné. Ezen azonban könnyű segíteni.
Olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni!
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2016-10-09 07:31:16
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop