Menstruáció kimaradása

Kérdés:  Szeptemberben megállapították, hogy tüdőembóliám volt a fogamzásgátlótól, ezért rögtön abba kellett hagynom a szedését. 3 éven keresztül szedtem, most 22 éves vagyok. Miután abbahagytam a szedését, 40 napra rá meg is jött a menstruációm. Ezután a 25. napon jelentkeztek nálam a görcsök (2 napon keresztül), illetve az egyik nap egy picit barnás folyás (ahogy megtöröltem magam), de ez rögtön el is múlt. Azóta még nem jött meg (ma már a 46. nap telt el az utolsó menstruációm első napjától).
Lehetséges, hogy csak így jött meg? Mielőtt elkezdtem szedni a tablettát, elég rendszertelen volt a menstruációm. A párommal óvszert és Pharmatex kúpot is használtunk, ezért nem hinném, hogy terhes lennék.
Mi a normális ilyenkor, ha valaki abbahagyja a tabletta szedését?
Köszönöm szépen!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, tüdőembólia
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(novemberi)   InforMed

Válasz:  Menjen orvoshoz, és gyógyszerrel meghozzák vérzését. Spirált kellene felrakatnia, mert amit használnak, az nagyon alacsony hatásfokú.
Ha van stabil partnere, és majd egy év eltelt a trombózis után, jó lenne, ha mielőbb szülne. Az megfelelő szakember irányításával most megy, később esetleg gondok lehetnek.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-01-04 21:55:46
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, tüdőembólia
hirdetés