Nőgyógyászati lelet értelmezése

Kérdés:  Nemrég jártam nőgyógyásznál, aki hüvelykenetet vett. Elmondása alapján a hüvelyflórám normál, egészséges, viszont a lelet további részét nem teljesen értem: "Mikroszkópikus hüvelykenet vizsgálat lelete: normál lactobacillus flóra, gomba spórák, sok PMN leukocyta, cytolysis található".
Hüvelyfertőzésem van, ha jól értettem, viszont pontosan mit jelent a leletben a PMN leukocyta, cytolysis rész? Mitől alakulhatott ez ki, illetve mennyire kell az ilyentől megijednem? Hosszú távon mire számíthatok?
Kaptam rá kúpot, illetve kenőcsöt is, 3 hónap múlva kell visszamennem kontrollra, viszont szeretném megérteni, hogy a leletemben leírtak pontosan mit jelentenek.
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(januári)   InforMed

Válasz:  Tenyésztés nem történt? Miért? Vírus-szerű egysejtűeket nem néztek? A mondat egyik fele normál, egészséges viszonyokat mutat, a másik ezekkel a PMN leukocytákkal gyulladást jelez. Ez elég furcsa. Ma már nem kenetből, hanem tenyésztésből kórismézünk, azt miért nem végeztek?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyakori nőgyógyászati problémák rovatban olvashatók.

2017-01-20 06:58:36
| hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop