Cypromix

Kérdés:  29 éves vagyok. Endometriózisom van. Erre időközönként Dicinont és mellé gyulladáscsökkentőt kapok. Volt egy hipertóniás sokkom, akkor magas vérnyomással, később helyreállt. Fogamzásgátlót 1x szedtem, Mercilont még gyerekként, rendszertelenség és a görcsök miatt. Közel 10 éve semmit. Most bőrgyógyászati célra kaptam Cipromixet, miután semmire nem javuló akném volt.
Amikor megjött az ehavi ciklusom bevettem első nap az első szem gyógyszert, és elkezdtem szedni. A probléma ott kezdődött, hogy fura mellékhatásokat éreztem. Nem tudom mennyire normális, de az első 3 nap csak szinte nyálkás váladék volt. Tompult a gondolkozásom, szédülés, hátsó fejfájás, fura látás (tévét nem tudtam nézni, a boltban a sorok annyira összemosódtak, hogy nem tudtam menni rendesen), nagyon sápadt voltam, jéghideggé vált a lábfejem, a gyógyszer bevétele után hasmenésem lett, illetve szívdobogás, pulzusemelkedés (100 fölött nyugalmi állapotban is) és folyamatos hányinger jött.
A 4. nap kaptam antibiotikumot, mert begyulladt egy fogam, és az első szem után még aznap este megjött a nekem szokványos erős vérzésem. Másnap reggel megkérdeztem a háziorvost, hogy mit javasol, abba maradtunk,hogy ha ennyire rosszul érzem magam, akkor hagyjam el, de szerinte ez nagyon minimális hormont tartalmaz.
Ma a 3. napja, hogy nem szedem. A tünetek elmúltak, viszont most erős vérzésem van (a gyógyszer bevételtől számított 7. nap).
Abban vagyok bizonytalan, hogy most ez normális? A ciklusom, most az eredeti gyógyszer kezdéstől számolódik, vagy mikor az antibiotikumnál megjött 4. nap? Okozhat komolyabb bajt a 4 szem Cipromix? Várhatóan most melyik időponttól számolná Ön a következő ciklust? Kicsit megijedtem.
Válaszát előre is köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(februári)   InforMed

Válasz:  A rendszertelen ciklust más tablettával kell rendezni, ha a Cypromix mellékhatásokkal járt. Menjen el mielőbb nőgyógyászhoz, kap segítséget. Ez a vérzés a gyógyszer abbahagyása (=hormonszint esés) miatt van. Az új ciklust innen számolja. Önnek biztosan gond van a petefészek-működésével.
Az endometriózis is kellene kezelni, nehogy meddővé váljon!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról valamint a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2017-02-21 04:20:33
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop