Terhesség?

Kérdés:  19 éves lány vagyok. A menstruációs ciklusaim eddig legtöbbször rendszeresek voltak, 31-32 naposak. Január 22-én menstruáltam kb. 29-éig. Február 9-én és 12-én voltam együtt a párommal, mindkétszer védekeztünk, gumióvszerrel.
Körülbelül 13. óta borzalmas hasi görcseim vannak, leginkább jobb oldalt, a petefészkem környékén, néha a köldököm mellett jobbra is. Betegnek érzem magam, alig alszok, fáj a fejem, rosszul is lettem valamelyik nap.
Február 15-én, egy héttel a várt előtt elkezdtem vérezni. Nem pecsételő, hanem rendes vérzés, viszont mennyiségileg sokkal kevesebb, mint szokott.
Mitől lehetséges ez? A terhesség kizárható? Hisz 13-án még nem szabadott volna semmit éreznem, hisz a beágyazódás még nem történhetett meg. Mi lehet az oka a korán megjött és gyenge menstruációnak?
Kérem, nyugtasson meg, hogy nem terhesség, és semmi egyéb komoly probléma.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(februári)   InforMed

Válasz:  Sajnos 2017-ben a gumi nem tekinthető hatékony védekező eszköznek. Ma a tabletta/injekció és a spirál számít védekezésnek.
Végezzen többször tesztet, és mielőbb menjen el vizsgálatra, az a biztos!

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-02-24 05:57:08
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop