Fogamzásgátlás pszichés tünetek

Kérdés:  2008-ban 21 éves voltam, akkor kezdtem el szedni a Cypromix fogamzásgátlót az aknéra, amit 5 évig szedtem, közbe persze párkapcsolatban éltem. Aztán abbahagytam, óvszerre váltottunk.
Az aknéra jó volt, szép lett a bőröm. Viszont mostanában kezdtünk visszagondolni a dolgokra, hogy mikor elkezdtem szedni, akkor jöttek a pszichés tünetek: menstruáció előtt 8 nappal már fáj a mellem, szédülök, ideges vagyok, mindenen aggódom, rossz a közérzet.
Ez azóta is fennáll sajnos. Már 9 éve. Előtte soha semmi bajom nem volt, meg sem éreztem, hogy megjön, vagy, hogy megvan, csak annyiból, hogy cseréltem a tampont.
Volt egy osztálytársnőm, aki úgy szenvedett minden menzesz előtt, hogy néha iskolába sem tudott járni, én meg el nem tudtam képzelni, hogy mi baja van, mert nekem akkor semmi nem volt.
A fogamzásgátló ennyire felborította volna a hormonjaimat? Mit lehet ezekkel a tünetekkel kezdeni? Évente járok szűrővizsgálatra, mindig kérdezem is, de az a válasz, hogy szedjek fogamzásgátlót.
Előre köszönöm a válaszát, egy 30 éves nő.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ha mostanában nem akar szülni, akkor az injekciós védekezést javaslom. Amellett nincs havi vérzés és az azzal járó Önt megnyomorító tünetek. Attól panaszmentes lesz. (Amíg kapja.)
A bővebb magyarázatért javaslom, olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a fogamzásgátló injekcióról írottakat. (Ha a címre kattint, megnyílik.)
Az én betegeim imádják!
Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-06-19 02:14:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop