Mit tegyek?

Kérdés:  18 éves vagyok. 26-án kellett volna megjönnie, de nem jött meg. Csináltam terhességi tesztet. Egyszer 3 nappal azután, hogy meg kellett volna jönnie, egyszer meg 6nappal utána (az előző teszt után 3napra). Mindkettő negatív lett. Reggel csináltam a tesztet. A másodikra még az is rá volt írva, hogy a várt menstruáció előtt 6 nappal is kimutatja.
Volt szexuális kapcsolatom 19-én, de védekeztünk. Volt már olyan, hogy késett, de ennyit nem. Viszont mostanság van az érettségi időszak is, lehet stressz miatt? Emellett pajzsmirigy-alulműködésem van és nem olyan rég emelték a gyógyszeradagom.
Nem tudom, mit tegyek? Mi nem vettük észre, hogy kiszakadt volna az óvszer vagy valami, de nincs kizárva. Tényleg nagyon aggódok, nem szeretnék még terhes lenni. Mit tegyek? Ha mindkét teszt negatívat mutatott, mennyire biztos, hogy tényleg negatív?
Köszönöm szépen a válaszát!
Egy kétségbeesett 18 éves lány.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Menjen el vizsgálatra, az a biztos. Reméljük, jó lesz az eredmény.
Egyben írasson tablettát is, ne a fiúra bízza a védekezést, mert nem azt fogják kaparni, Önnek kell tablettát szednie, az biztosan megvédi.
Javaslom, olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a tablettáról írottakat. (Ha a címre kattint, megnyílik.)
Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-06-19 02:14:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés