Inzulinrezisztencia?

Kérdés:  PCO-t állapított meg a nőgyógyászom, valamint magas vérnyomásom van, túlsúlyos is vagyok (163 cm 75 kg). Hormon-laborvizsgálaton vettem részt. Tesztoszteronszintem magas, a többi értékem normál tartományban van. Terheléses vércukorvizsgálaton voltam, ahol a vércukor 0'-nél 4,9 volt, 120'-nél 5,9. Az inzulin 0'-nél 11,1, 120'-nél 89,5.
Ön szerint inzulinrezisztenciám van?
Válaszát előre is köszönöm!

| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(júniusi)   InforMed

Válasz:  Szerintem is ez a helyzet.
Leírom a nőgyógyászati tennivalókat:
1. Ha van alkalmas partnere: mielőbb kezelni kell a PCOS-t (=helyreállítani a normál peteérést és szülni)
2. Ha most nincs, akkor le kell állítani a zavart peteérést, mert az tönkre teszi a petefészkeit (+a cukrát gyógyszeresen be kell állítani diabetes kialakulásának veszélye miatt. Ezt diabetológus végzi.) Ha közben kerül partner, mielőbb szüljön.
A hibás peteérés leállítása tablettával történik. Ezt akkor is szedni kell, ha nincs szex.
A vérnyomását is tartsa rendben. (24 órás mérés javasolt.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a PCOS-ről, valamint a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2017-06-25 02:30:25
| diabétesz, inzulinrezisztencia, vércukor
hirdetés