Lehetséges?

Kérdés:  Cerazette nevezetű fogamzásgátló tablettát szedek most már lassan 5 éve. Azóta nincs menstruációm. A nőgyógyászok mind azt mondták ez a mellékhatás, de semmi baj, mert ha abbahagyom a szedését, visszatér.
Mivel nincs menstruációm, ezáltal gondolom nincs peteérés sem, tehát nem lehet teherbe esni, ugye jól gondolom?
1 éve különváltunk az akkori kedvesemmel és azóta nem létesítettem senkivel szexuális kapcsolatot. De azóta is szedem a Cerazette tablettát, mert így a munkámba egyszerűbb az életem, hogy nincs menzeszem. Viszont így, hogy nincs partnerem, nem volt baj, ha néha napján elfelejtettem bevenni a gyógyszert? Sajnos így történt az elmúlt hónapban is. A munkám miatt ezerfelé kellett járnom, össze-vissza időbeosztással, és sajnos hiába jelzett a telefon, hogy vegyem be a tablettát, nem volt ott, később pedig feledésbe merült.
Egy év elteltével ismét egymásra találtunk az ex-párommal, és a mai naptól számítva 4 illetve 2 nappal ezelőtt volt együttlétünk. Ma reggel pedig úgy ébredtem, hogy kis vérzés jelentkezett, de leginkább barnás színű. Nem nagy mennyiség.
Ez csak a rendszertelen tablettaszedés miatt jelentkezik? Mert, ha jól tudom, a beágyazódás 7-10 nap, aminek a jele lehet ez a vérzéses tünet, tehát terhes nem lehetek, igaz? Lehetséges ilyen hosszú idejű fogamzásgátló szedése mellett és menzesz nélküliség mellett, hogy pont most, amikor kicsit rendszertelen volt a tabletta szedése, együttlét alkalmával teherbe essek? Főleg ilyen rövid idő után, lehet ez a vérzés a jele?
Köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(júliusi)   InforMed

Válasz:  Szerintem nincs félnivalója. A teszt biztosan negatív lesz. Ez a bajnok.
Az injekció mellett nincs vérzés. Ennek magyarázatát olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tablettánál a vérzés a hormonszint esés (=7 nap szünet) miatt van, az egy teljesen felesleges műtermék. Mindent meg fog érteni!
Okosan tette, hogy szex nélkül is tovább szedte!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-08-03 08:13:48
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop