Fogamzásgátló vs. libidónövelés

Kérdés:  Több éve szedek (kombinált) fogamzásgátló tablettát. Az utóbbi időszakban (mondhatni, mióta 2 éve megszületett a kisfiam) nagyon lecsökkent a libidóm, amit érthető okokból a férjem eléggé nehezményez.
Persze ez nekem is gondot okoz, hiszen tisztában vagyok vele, hogy ez így nem természetes. Nem feltétlenül írnám teljes egészében a fogamzásgátló számlájára, nyílván pszichológiai okok is felmerültek, női-anya szerep összehangolása, stb.
Pár hete keresgélek természetes alapanyagú libidó-növelő szereket, és találtam is 1-2-t a neten, amit szívesen kipróbálnék, mint lehetőséget (India Ereje Kaunch, Forever Multi Maca). Ezek gyógynövényeket tartalmaznak, és roboráló hatásuk mellett a hormonrendszert is helyre teszik, a libidó szintet növelve. Viszont az a félelmem, hogy mivel a hormonrendszerre is hatnak, nem befolyásolják a fogamzásgátló tabletta hatását?
Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, libidó
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(júliusi)   InforMed

Válasz:  Inkább tablettát kellene váltani, és olyat szedni, ami fokozza a libidót.
Okként jól gondolja a túlhajszoltságot, a férjének neheztelés helyett inkább több feladatot kellene vállalnia baba és a háztartás ellátásában. (Bár ennek természetesnek kellene lennie, jobb családokban a munkamegosztás a divat.)
Nem Önben van a hiba! Ne magát okolja!
Kérem, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a fogamzásgátló tablettáról és injekcióról írottakat.
Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-08-03 08:13:48
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, libidó
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop