Szeméremtest elváltozása

Kérdés:  43 éves vagyok, 1-1,5 éve vettem észre, hogy a férjemmel való együttléteink során érzékeny, szúró fájdalom jelenik meg a hüvelybemenet egy pici oldalsó pontján. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, hiszen az aktus során ez megszűnt.
Azonban egy hónapja ugyanilyen érzékeny lett a csikló feletti bőr, továbbá a teljes szeméremajak piros lett, égető és viszkető fájdalommal.
Voltam nőgyógyásznál, hiszen évente járok, aki a következőket írta le: ”Felt: bőséges habos fluor, körkörösen vörhenyes lobos vulva.” Minden rendben volt ezen kívül, vulvovaginitis subac.-ot állapított meg diagnózisként. Klion D 100, Omicralt írt fel és kenetet vett a hüvelyből, amire még 2 hetet szükséges várnom.
Elfogadható diagnózis ez? Kizárható a szeméremtest bármiféle rosszindulatú elváltozása?
2 napja használom a felírt gyógyszereket, és a jobb szeméremajakon aszimmetrikusan kidülledő duzzanatot észleltem, ami teljesen fájdalmatlan. A szeméremajakon azonban a bőr abszolút nem tűr semmiféle kemikáliát, sem intim törlőkendőt, hiszen ezek hatására csíp és összezsugorodik.
A nőgyógyász valóban felismerné, ha nem pusztán egy hüvely- és vulva gyulladásról vagy gombás fertőzésről lenne szó, ugyanis folyásom igazán nem jellemző, ami gondolom ezek kísérője.
Egy ilyen vizsgálat során kiszűrhető, ha a szeméremtesten pl. csomók lennének? Gondoltam arra is, hogy változó korban vagyok, hiszen az endometrium is csak 5mm menzesz előtti napokon, ez nekem mindig 15 mm volt. A menzeszem is hol 3 hétre jön meg, hol csak 4 napig tart, az ez előtti 6-8 napnál.
Olvastam a vulvodyniáról is, és arról is, hogy a szeméremtest gondot okozó rosszindulatú elváltozása viszketéssel is jár, ami nálam pl. panasz volt.
Elnézést kérek a bizonytalan sorokért, azonban nagyon aggódom.
Köszönettel és tisztelettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Miért vaktában kezelik a hüvelyfertőzést? Ma előírás szerint tenyésztést kell végezni, a beteget az eredménynek megfelelően kell (a labor által ajánlott gyógyszerrel) kezelni.
Nem értem….
Ami a klimaxot illeti, jól gondolja, a hormonhiány segíti a fertőzések súlyosbodását. Hormonpótlásra lenne szüksége.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2017-09-25 01:53:35
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop