Menstruáció késése

Kérdés:  Körülbelül 8 éve szedek fogamzásgátlót, eddig semmi problémám nem volt, viszont a jelenlegi szüneteltetéskor nem jött meg.
Megvagyok fázva kb. 5 hete már. Szedtem antibiotikumot is, lehetséges, hogy emiatt nem volt menstruációm?
Vettem terhességi tesztet is, azt mutatta, nem vagyok terhes.
Mit tegyek? Folytassam a gyógyszert vagy hagyjam abba és forduljak orvoshoz?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2017 ;22(novemberi)   InforMed

Válasz:  Menjen el orvoshoz, de biztos, hogy nem terhes.
1./ a tabletta álterhességet idéz elő (=a kismamák pedig ugye nem menstruálnak...)
2./ a magyar nők szemben pl. az USA, Kanada hölgyeivel szeretik a havibajt, ezért a tablettát 3 hetente abbahagyatják, leesik a hormonszint és fellép egy megvonásos vérzés. (=Aminek semmi köze a menstruációhoz, ha 10 nap múlva hagyja abba, akkor 10 naponként vérzik.)
Önnél is majd legközelebb megjön, de nem árt egy vizsgálat.
Bővebb felvilágosításért nagyon figyelmesen-olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Mindent meg fog érteni!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2017-11-23 22:07:21
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop