Vetélésem volt?

Kérdés:  Kettő hónappal ezelőtt volt egy nagyon komoly menstruációm. Egyébként 7 éve fogamzásgátlót szedek, eleinte Symicia, majd Yasminelle, aztán most Volina. Nőgyógyászom tanácsára.
Nos az eset, amiről véleményt szeretnék kérni a következő: párommal aktív szexuális életet élünk. Ugye a 21szem tabletta szedése után nekem rendszerint a második napon jelentkezik vérzés, ezért még az első napon együtt tudunk lenni. Majd másnap jelentkezett is a vérzésem, de iszonyat görcsökkel, és valamivel több vérrel, de nem jelentősen többel, mint amilyen az első napon szokott lenni.
Majd, amikor tampont cseréltem egy méretes szövetdarabka jött ki a tamponnal együtt. Nem sokkal ezelőtt pedig a görcsök is megszűntek. (Viszont azt még hozzátenném, hogy ezelőtt az eset előtt nagyjából egy héttel volt egy kis "baleset", mikor is a párom spermájából a hüvelyembe is került egy kevés. És ez után írattam ki a háziorvosommal aki Escapelle tablettát írt ki, amit be is szedtem. Sajnos már-már betegesen félek a teherbe eséstől.)
Voltam nőgyógyásznál, aki elvégzett egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Valamint ekkor írta ki nekem a jelenlegi gyógyszert a Volinát, melyet úgy tanácsolt, hogy a 7napos megvonásos vérzés után kezdjem el szedni, mintha csak a másikat (Yasminellet) folytatnám.
Ez óta már eltelt egy hónap és most a második levél Volinát kezdtem meg. A fent leírtak és a képek alapján vetélésem volt? A Volina tabletta mikortól nyújt védelmet?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(januári)   InforMed

Válasz:  Ha a Yasminelle után 7 nappal elkezdte a Volinát, a védelem folyamatos maradt. Egyébként a tabletták a 7 napos szünet alatt is védenek, az Escapelle teljesen felesleges volt, akár a megszakítás.
A mai tabletták üzembiztosak!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Mindent meg fog érteni!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2018-01-18 02:21:21
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés