Fejlődési rendellenesség szűrése

Kérdés:  Betegségek miatt sajnos későn jutottam el orvoshoz, így a kombinált teszt lehetőségéről lecsúsztam, túl nagy már a baba.
Azt szeretném megtudni, hogy vérvizsgálat nélkül kizárólag ultrahangvizsgálattal milyen biztonsággal állapíthatók meg a fejlődési rendellenességek, a Down-kór jelen esetben nem érdekel, csak a többi. Ha négyes tesztet csináltatnék, az mennyivel több információval szolgálna?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Két tesztidőszak van. Ha jól értem, a baba már 18 hetesnél idősebb.
Az ultrahang is sok mindent tud. Szerintem menjen el több vizsgálóhoz, az a biztos. Csináltasson labort.
Szerintem ne sajnálja a pénzt.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:34:20
| terhesség, szülés, várandósság

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop