Együttléti baleset

Kérdés:  Tanácstalanok vagyunk a párommal. Egyik napon együtt voltunk, a második napon hosszú előjáték után, közbezavart valami és abbahagytuk. Ezután kb. 2órára rá újra összebújtunk, ismét hosszabb előjáték, végül felkerült az óvszer, azonban behatoláskor kiszakadt. Nem jutottam mélyre, de a makk már bejutott. A páromnak rövid menstruációi vannak (2 naposak), a problémás nap előtti napokon csak a szokásos barna kis utófoltjai voltak.
5nappal ez a nap előtt kezdődött a menstruációja. A fő tanácstalanságunk az, hogy mindketten egyetemisták vagyunk és nagyon nem szeretnénk még gyereket, teljesen más most a terv.
Ön szerint használjunk esemény utáni tablettát vagy csekély az esélye a teherbeesésnek? (Főleg a testnedvek miatt aggódunk, de a tablettát sem használnánk feleslegesen a hatása miatt, inkább, ha komolyabb baleset történik.)
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Önök tanult emberek, tudják, hogy 2017-ben a biztos védekezés a hölgyeké. (=Peteérés hormonális gátlása.) Mi urak csak a nagy francia forradalom idejéből való, 20% biztonságú eszközzel tudunk védekezni.
Emellett az abortusz kockázatai teljes egészében a hölgyeket terhelik. (Én több 16 éves lány méheltávolítását láttam – szerencsére egyiket sem én szakítottam meg.)
Összefoglalva: most vegyenek alkalmi tablettát, utána a párja – a tudományra hallgatva kezdje el a tablettát, vagy adassa be az injekciót. Ne kockáztassák a későbbi évek legszebb gyümölcsét a kisbabát!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeresnek, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:34:20
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop