Gyenge vérzés

Kérdés:  19 éves vagyok, 2 éve szedek fogamzásgátlót, Mirabellát (ezt pontosan egy éve szedem). Rendszeresen szedem, nagyon ritka, ha kimarad egy szem, de azt is pótlom 12 órán belül, de most kimaradt 2 szem (első héten 1, a másodikon is 1, de ezek is pótolva lettek).
Amióta elkezdtem szedni, a levél befejezése utáni 3. napon jött meg a menzeszem, most viszont a levélből még vissza volt 1 szem, amikor elkezdtem vérezni, a párommal vettük észre együttlétünk során.
A második naptól mindig erőteljesebben vérzem, most pedig szinte alig van valami, pedig már az 5. napnál járok, olyan mintha pecsételő vérzés lenne, a színe sötét, inkább barnás.
Emellett sokszor van hányingerem (már a menzesz előtt is volt) egészen fura dolgoktól, amiktől eddig soha, szédelgek, fáj a fejem, kimerültnek érzem magam, a hasam a köldököm alatt pár napja.
Beteg utoljára novemberben voltam és akkor szedtem más gyógyszert ezen kívül. Hasmenés, hányás nem volt.
Mi lehet a baj?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  A tabletta védőhatása a 7 napos szünetre is kiterjed, de vérzészavar viszont felléphet a pótolgatás miatt.
Menjen el vizsgálatra, az a biztos.
De a több kihagyott tabletta megelőzésére nem lenne jó áttérni a 3 havonta adott injekcióra? Az sokkal kényelmesebb! Az én betegeim 25 éve nagyon meg vannak vele elégedve. Nem gondolja, Önnek is jó lenne?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:34:21
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés