Fogamzásgátló abbahagyás - Meddig véd?

Kérdés:  Úgy döntöttem, 3 év rendszeres szedés után abbahagyom a Jangee 0,02 fogamzásgátlót a mellékhatások miatt. Szerdán este fél kilenckor vettem be a levél utolsó szemét, utoljára pedig pénteken délelőtt voltam együtt a párommal másfajta védekezés nélkül.
A megvonásos vérzésem hétfőn fog jelentkezni. Amennyiben már csak óvszerrel védekezünk, és nem kezdem el csütörtökön az új levelet, lehetek terhes? Számomra az tűnt logikusnak, hogy nem, mivel a következő ciklussal kezdődhetne a peteérés, ami a hétfői vérzéssel kezdődne, de utólag mégis aggódni kezdtem.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Ha még nem akar babát akkor ne kísérletezzen, mert az abortusznak végzetes következményei lehetnek. Önnek kell védekeznie tablettával, mert 1./ az a100 %-os, míg az óvszer hatásfoka 20-30 %, és – legfőképp - 2./ Önt fogják kaparni és operálni, ha műtét közben megsérül a méhe (ami elég könnyen lehetséges….).
Ne kockáztasson, mert a babáját kockáztatja!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:34:22
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop