Szívritmuszavar + menstruáció kimaradása

Kérdés:  24 éves nő vagyok, az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Körülbelül 3 éve derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amire 3 éve szedem a Syntroxyn nevű gyógyszert (50 mikrogram). Emellett a Zoely nevű fogamzásgátlót is szedtem kb. 5 évig. 2017. november közepén bölcsességfog műtét miatt elég nagy dózisban ( egy hétig naponta 3x) szedtem vérzéscsillapítót (Dycinone). 2017. novembere óta elmarat a menstruációm. Jártam nőgyógyásznál, aki szerint ez normális dolog, ám én idén márciusban úgy döntöttem, hogy abbahagyom a fogamzásgátló szedését (azóta sem jött meg). A nőgyógyász mindent rendben talált, 2 miómát leszámítva, arra is azt mondta, hogy nem veszélyes, csak ellenőriztetni kell félévente. 3 éve, mióta a pajzsmirigyemre szedem a gyógyszert, minden rendben volt (3 éve úgy derült ki a pajzsmirigy betegségem, hogy szívritmuszavarom volt), ám az elmúlt 4-5 napban újra jelentkezett a ritmuszavar. Magnéziumot egyébként szedek, minden nap 1 tablettát (Béres). Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mi okozhatja a vérzéskimaradást (terhes nem vagyok, havonta tesztelem)? Illetve hogy összefüggésben állhat-e a pajzsmirigy betegség-vérzés kimaradás-szívritmuszavar? (a mai napon reggel voltam vérvételen, de nem tudom pontosan hogy mikor lesz eredménye, ezért is kérdezem Önt.) Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel: egy aggódó fiatal nő

| fogamzásgátlás, szívritmuszavar
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(augusztusi)   InforMed

Válasz:  1. a vérzését gyógyszerrel meg kell hozni, és javaslom, utána folytassa a védekezést. A vérzés tabletta mellett csak művérzés (=leesik a hormonszint, erre a méhnyálkahártya vérezni kezd), semmi jelentősége sincs. Az USA-ban és Kanadában a nők injekcióval védekeznek, amellett egyáltalán nincs vérzés. (Mint az igazi terhességnél). Ez a legmegbízhatóbb és kényelmesebb, az én betegeim imádják. Önnek is ezt javaslom, a vérzés egyszeri meghozatala után.
Bővebb felvilágosításért nagyon figyelmesen-olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
2. A szívritmuszavart vegye komolyan, ha babát akar, gondot fog okozni, és amellett nagyon rossz érzés.
Van rá állandóan szedendő gyógyszer, de én inkább a végleges gyógyulást hozó katéteres műtétet ajánlom, én is azt csináltattam. Kellene kardiológiai kivizsgálás, ABPM vizsgálat és Holter monitor. Ne habozzon!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2018-09-04 00:22:15
| fogamzásgátlás, szívritmuszavar
hirdetés