-Rákszűrés lelet

Kérdés:  Tisztelt Doktor úr! Tavalyi rákszűrés eredményemen nem az lett bejelölve, hogy negatív kenet, hanem hogy egyéb elváltozások, továbbá a reaktív és reparatív jeleknél: metaplasia, illetve parakeratosis. Féléven belüli szűrés ismétlés. Azóta se tudom ezt hova tenni és meg vagyok ijedve. Még másnap visszamentem a nőgyógyászomhoz, aki azt mondta nem kell aggódni, de akkor csinált egy újabb kenet vételt. Annak eredménye : hüvely és szeméremtest egyéb, meghatározott gyulladása, illetve bő vegyes baktérium flóra,III. tisztasági fok. Erre kaptam Fluomizint, és azt mondta ne aggódjak, ráérek 3év múlva újabb szűrésre menni, mert még fiatal vagyok(24éves) , hogy ilyesmi bajaim legyenek. Engem ez nem annyira nyugtat meg. Jelenleg külföldön vagyok és meg akarom ismételni a szűrést, de addig is a fent leírtakkal kapcsolatban tudna felvilágosítást adni, hogy pontosan hogy értsem ezt a leletet, van-e ezek alapján félni valóm, mit tanácsol? Remélem helyesen írtam le az eredményeimet, és érteni fogja pontosan, mire vagyok kíváncsi. Válaszát előre is hálásan köszönöm!

| folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Hát…. A tankönyv évenkénti szűrést ír elő, s én –sajnos- láttam ilyen korú lányt méhnyakrákban meghalni, úgy hogy a 3 évet felejtse el…..
A vaktában történt folyáskezelés helyett részletes tenyésztéses kivizsgálás szükséges, majd megfelelő kezelés után azt meg kell ismételni kontrollként.
Szerintem, ne nyugodjon bele, kezeltesse magát.
Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu)-a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

2018-09-22 02:03:45
| folyás, hüvelygyulladás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop