Hashimoto terhesen

Kérdés:  Tisztelt Doktor Úr! 10 hetes terhes vagyok. Vérképpel és pajzsmirigy uh-gal igazolt autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van (hashimoto), melyre Syntroxine-t szedek fél éve. Mivel a pajzsmirigy értékeimet még nem nagyon tolta el a betegség, csak 2 naponta 1 db 25 mikrogrammosSyntroxine-t szedek és napi 1 db Selenorgot. Ezeket terhesen is folytatom orvosi javaslatra. Készült most egy új laborvizsgálat, melyben a pajzsmirigy értékeim: TSH 0,46 mIU/l (ref.: 0,55-4.78) FT4 15.35 pmol/l (ref.:11,5-22,7) Endokrinológushoz több hét múlva kaptam időpontot, és szeretném tudni, hogy az alacsony TSH miatt abbahagyjam a Syntroxine-t? Vagy mivel az FT4 nem a ref.tartomány optimális felső harmadában van, szedjem tovább? Vagy mitévő legyek, míg eljutok orvoshoz? Ez az alacsony TSH árthat a babának? Milyen gyakran nézessek új labort? Köszönettel:

| Hashimoto, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Az alacsony TSH a jó beállítás bizonyítéka, eszébe ne jusson a szedésen változtatni! (Elvetélhet.)
Nincs magánrendelése a doktorának? 4-6 hetente kellene ellenőrzés…
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

2018-09-22 02:03:46
| Hashimoto, terhesség

Web Design & Development Prowebshop