Endometriozis gyanú

Kérdés:  Kedves Doktor Ur! Kérdésem a következő lenne; évek óta fájdalmas a menstruációm, az utóbbi időben fokozódott középidőtől állandó hasfeszüléssel. Így orvosi tanácsra Nuvaring fogamzásgátlót kezdtem használni. Ekkor és ez előtt az ultrahangkép soha semmi elváltozást vagy cisztát nem mutatott. 3 hónapra a szedés elkezdése után egy folyadékkal telt cisztát találtak, ami a következő, kb 8 hónappal a fogamzásgátlószedéséutáni ultrahangra eltűnt. Ám ekkorra az egyik petefészekben 2 db 1 cm-s, a masik petefészekben egy 2 cm-es telt bennikülvalószínűsíthetőség endometrium cisztát találtak. A kérdésem hogyan lehetséges a ciszták keletkezése a fogamzásgátló szedése alatt, mikor azelőtt nem voltak?? Lindinettre váltottam jelenleg orvosi tanácsra egyébokokból. Az orvos szerint nincs teendő a cisztákkal, de mégis hogy keletkeztek a gyógyszerszedésé alatt mikor annak ellentétes a céljatudomásom szerint? Lehet abba kellene hagynom hisz előtte sosem volt ilyen problémám, lehet a gyógyszer okozta, esetleg mástípusút kellene szednem? Vagy mit tanácsol? Köszönettel,

| endometriózis
| ; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(októberii)   InforMed

Válasz:  Én 20 éve adom az injekciót. Amellett egyáltalán nincs vérzés, és így endometrium cisztaképződés se. Nem kellene arra áttérni?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról, továbbá a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
AU: Petróczi, I.

2018-10-09 04:56:39
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop