Fogamzásgátló

Kérdés:  Azért írok önnek, mert két hónapja szedek Mirabella fogamzásgátlót. Az első hónapban a menstruációm 4 nappal hamarabb megjött mielőtt elfogyott volna a 21 db tabletta és 10 napig volt meg. Természetesen beszedtem a maradék tablettákat. A második hónapban a 21 tabletta beszedése után a menstruációm a szünet első napján megjött. A nőgyógyászom azt mondta teljesen rendben van és hat a fogamzásgátló. Ez valóban így van? Másik kérdésem pedig az lenne, hogy a 7 napos szünetben miután elmúlt a menstruációm (4 nap után) bevettem egy Panadol fájdalomcsillapítót és délutánra egy kis vérzés jelentkezett. Utána olvastam, hogy a paracetamol hatóanyag is csökkentheti a fogamzásgátló hatását. Más gyógyszerek hatóanyaga csak akkor befolyásolja a fogamzásgátló hatását ha egyszerre veszem be őket? Ön szerint teljes a védettség jelen pillanatban is vagy védekezni kell mellette más módszerrel?

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2018 ;23(októberi)   InforMed

Válasz:  Ezzel ne izgassa magát, az a vérzés egy műtermék, nem igazi havibaj. Sokszor nem a 7 napos szünetben jön meg……
Az én betegeim ezért imádják az injekciót, amellett egyáltalán nincs ilyen, a nők életét/ programját befolyásoló teljesen felesleges vérzés.
A védőhatás nem csökken gyógyszertől, hisz a 7 nap alatt is (amikor nem szedi a gyógyszert) teljes a védő hatás. Ettől nem kell félnie.
Tanácsom: bővebb felvilágosításért nagyon figyelmesen-olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

2018-10-27 22:32:54
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop